Ilmaiset toimitukset yli 150€ tilauksiin!

Vastuullisesti tuotetun laukun tai lompakon valinta

Vastuullisesti tuotetun laukun tai lompakon valinta on tärkeä askel kohti kestävää kulutusta. Ostopäätöstä tehdessäsi on hyvä tarkistaa muutamia asioita.

  1. Tarkista tuotteen valmistusmateriaalit. Ekologiset materiaalit, kuten vegaaniset vaihtoehdot ja sertifioidut kankaat, ovat ympäristöystävällisempiä. Jotkut suosivat myös kierrätettyä nahkaa, mutta se ei taas sovi vegaaneille.
  2. Kiinnitä huomiota tuotteen valmistusprosessiin. Vastuulliset valmistajat noudattavat reiluja työolosuhteita ja pyrkivät vähentämään tuotannon ympäristövaikutuksia.
  3. Etsi tuotteesta tai yrityksestä sertifikaatteja ja merkintöjä, kuten Fair Trade, GOTS (Global Organic Textile Standard) tai EU Ecolabel, jotka osoittavat tuotteen vastuullisuuden. Ole kuitenkin tarkkana sertifikaattien kanssa. Pyri selvittämään, että se on oikea, puolueettoman tahon myöntämä.
  4. Suosi paikallisia ja pieniä yrityksiä, jotka usein panostavat kestävään kehitykseen ja läpinäkyvään tuotantoketjuun.

Ja lopuksi: Vastuullisesti tuotetun laukun tai lompakon hankinta ei ainoastaan tue ympäristöä, vaan myös eettisiä työolosuhteita ja edistää näin yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta. Voit siis tehdä valinnan, joka on sekä tyylikäs että kestävä. Sinä päätät.

Lahjakortti